Malli ja työkaluja opetus- ja kasvatusalan yhteisöllisen konferenssin suunnitteluunMiten opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten osaamista ja työstä innostumista edistetään konferenssin avulla? Miten konferenssi järjestetään? Mistä suunnittelu aloitetaan?

Tälle wiki-sivustolle on koottu tietoa ja kokemuksia opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle vuosina 2010-2013 järjestetyn Opi ja kasva -konferenssin järjestämisestä. Sivusto on tarjoaa koulutuksen järjestäjille, kunnille ja kaupungeille, malleja, työkaluja ja ideoita tapahtumien organisoimiseen ja suunnitteluun.

Sivun materiaalit ja työkalut ovat opetus- ja kasvatusalan toimijoiden vapaassa, ei-kaupallisessa käytössä. Materiaaleja saa tulostaa, muokata, kehitellä ja jakaa edelleen. Sivuilla esitellyt työkalut ja suunnittelupohjat löytyvät Työkalut - koonta -välilehdeltä myös word-muodossa. Alkuperäinen lähde on ystävällistä mainita (opijakasva.meke.wikispaces.net).

Opi ja kasva -konferenssi järjestettiin Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten opetustoimien yhteistyönä Helsingissä, Helsingin kaupungin opetusviraston johdolla. Tapahtuma oli Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Opi ja kasva -konferenssia ei enää järjestetä nelivuotisen rahoituskauden päätyttyä. Konferenssin nettisivustoa ylläpidetään vielä vuoden 2014 ajan. Yhteisen asiantuntijuuden kehittämistä oppimisen ja kasvun tueksi jatketaan kaikissa kaupungeissa.
inspiroituminen.png

OPH_gif_vaaka.gif